Atnaujintame ledų žemėlapyje (nuorodą į jį rasite čia) šiais metais išsiskiria ką tik prestižinio „Michelin“ gido įvertintuose restoranuose ruošiami ledai. „Tarptautinį pripažinimą pelniusių restoranų meniu ledams šiųmetiniame žemėlapyje skiriamas ypatingas dėmesys. Šis desertas – ypatingų skonių kombinacija, perteikianti ir restorano charakterį, ir lietuviškos virtuvės tradicijas, ir šiuolaikines gastronomijos tendencijas. Neabejojame, kad paragauti krapų, eglių spyglių ar čiobrelių ledų bus smalsu ne tik paskui „Michelin“ žvaigždes keliaujantiems turistams, bet visų pirma ir patiems lietuviams“, – sako VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ vietinio turizmo ekspertė Neringa Sutkaitytė.
„Atnaujintas ledų žemėlapis siūlo didžiulę ne tik skonių, bet ir vietovių bei maitinimo įstaigų įvairovę. Net mažuose miesteliuose ledų gurmanų laukia netikėtumai ir atradimai. O į ledų žemėlapį įtrauktos vietos neapsiriboja vien restoranais: netikėtus skonių derinius siūlo ir barai, kavinės, dvarai, netgi muziejai bei galerijos“, – sako N.Sutkaitytė. Mėgstantiems ledų ir lietuviškų augalų derinius Lietuvos ledų žemėlapis siūlo daug naujovių.
„Ledų žemėlapyje“ – net du desertai iš Radviliškio
Į šį nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ sudaromą žemėlapį buvo pasiūlyti chalvos skonio ledai, kuriuos gamina sodyboje „Molinė saulėgrąža“ ir šeivamedžio skonio ledai, kurie gaminami edukacinės-degustacinės programos „Sodo šeivamedis“ metu sodyboje „Panekelpių kaimas“. Galime džiaugtis, kad abu nepakartojamo skonio desertai buvo įtraukti ir jau laukia būti išragauti keliautojų!
Visą Lietuvos ledų žemėlapį su dar didesne skonių palete rasite čia. Tiesa, nepamirškite prieš keliaudami ragauti ledų pasiteirauti iš anksto, ar jų bus pagamintų, ar nereikia užsisakyti prieš atvykstant. Juk karštomis vasaros dienomis norinčiųjų paragauti ledų su karamelizuotomis kanapėmis, agurkais ar svarainiais yra daugybė.
Atsiliepimai