Radviliškio krašto gardumynai: nuo chalvos skonio ledų iki gražiausių meduolių

Gerai kelionei reikia ne tik gero oro ir maršruto, bet ir skanaus maisto. Sutinkate? Atvykite į Radviliškio kraštą ir garantuojame – nepasigailėsite. Čia net maisto šventės vyksta, o kur dar veiklios bendruomenės ir patyrusios virėjos, kurios ir turistų kepsnius kepa tokius, kad skonis ilgai išlieka atmintyje.

Jau šį savaitgalį Pakiršinio dvaras nusidažys rožine spalva

Net penktąjį kartą Pakiršinio dvare vyks Šaltibarščių gaminimo čempionatas. Jubiliejinis čempionatas paruošė gausią programą: gros įvairiausių stilių atlikėjai, laukia paskaita apie šaltibarščių istoriją.

Kiek bus prigaminta šaltibarščių – sunku pasakyti. Tikrai visiems užteks, o kadangi tai gaminimo čempionatas – komandos ruošia išradingiausias šaltibarščių variacijas.

Po saulėgrąžomis paskanauti chalvos skonio ledų

Saulėgrąžos jau kelia savo ryškias galvas sodyboje „Molinė saulėgrąža“, tad ir pats metas pasimėgauti chalvos skonio ledais. Sodyboje daug erdvių geroms nuotraukoms ir unikali galimybė paragauti reto skonio ledų – jie pagaminti namuose, naudoti kokybiški produktai. Nereikia per ilgai laukti – vasara netruks pasibaigti.

Chalvos skonio ledai

Panekelpių kaime – šeivamedžio skonio ledai

Sodyboje „Panekelpių kaimas“ vyksta nepakartojama edukacinė-degustacinė programa „Sodo šeivamedis“, kurioje vaišinama šeivamedžio ledais. Kokio jie skonio – šeimininkai neišduoda, todėl ruoškitės kelionei į skonių atradimus.

Šeivamedis

Traktieriuje – visada kvepia meduoliais

„Skėmių traktieriaus“ gaspadinė Marcelė iš anksto susitarus edukacijoje išmoko kepti meduolius pagal visas senovines tradicijas. Sako, kad roges reikia ruošti vasarą, tad čia galima patiems nusilipdyti meduolių, stebėti, kaip juos gaspadinė Ona pašauna į krosnį kepti. Gardžiam kvapui pasklidus visi sėda dekoruoti savų meduolių – tik kantriausi išlaiko meduolius iki žiemos švenčių.

Gražuoliai meduoliai

Valgai kavinėje, o jausmas lyg pas mamą

Radviliškiečiai jau seniai žino, kad geriausi kepiniai tie, kur pas Tatjaną. Daugiau nei prieš 10 metų duris pravėrusi arbatinė-kepyklėlė kasdien siūlo dienos pietus ir šviežią duoną. Čia net beigelius kepa, o desertinės bandelės tokios, kad sunku ir išsirinkti. Arbatinė maža, tad neretai tenka prisėsti prie nepažįstamojo. Bet čia niekis – turisto kepsnio ne visur paragausi, o čia jis labai sotus.

Kad ilgam išliktų vasaros skoniai

Vis dar sunkiai ištariamas žodis liofilizuoti – džiovinti šaltyje – ir neužmirštamas skonis: „Pakalniškių ūkis“ gali sudžiovinti ir ananasą. Tai tikrai labai geros lauktuvės ir dovanos – skonis išlieka ilgam. Ar žinojote, kad kavos gėrimą galima pagardinti liofilizuotais aviečių pabarstukais? Rekomenduoja gamintojai.

Liofilizuotos avietės

 

Jei lankysitės Radviliškio krašte, fotografuokitės ir žymėkite #LithuaniaCoCreate – turėsite galimybę laimėti puikų prizą!
Daugiau informacijos https://www.inforadviliskis.lt/netiketas-prizas-kelione-i-lietuva/

Atsiliepimai

Komentuoti