ADOS ALEJŪNAITĖS PARODOS ATIDARYMAS

Parodos

Unikalioje fotografijų parodoje – daugiau nei 30 išlikusių Radviliškio krašto dvarų ir dvarelių! Tokią išskirtinę parodą, skirtą Europos paveldo dienoms, Radviliškio viešojoje bibliotekoje pristatys kraštietė Ada Alejūnaitė.

Tai – neįkainojama keliautojos dovana radviliškiečiams ir krašto istorija besidomintiems žmonėms. Žinomos šalies keliautojos, žurnalistės, redaktorės A. Alejūnaitės fotografijų parodos atidarymas vyks rugsėjo 9 d. (pirmadienį), 17.00 val. Parodos atidarymo renginiui autorė dalyviams paruošė ir vaizdinį pranešimą, kurio metu išgirsite istorijas ne tik apie fotografijose užfiksuotus išlikusius Radviliškio rajono dvarus, bet bus pasakojama ir apie jau sunykusį krašto paveldą, keliones ir netikėčiausius atradimus jų metu.

Apie parodos autorę: A. Alejūnaitės aplankyti dvarai ir kitos atokios, daugeliui negirdėtos Lietuvos ir, žinoma, Radviliškio krašto vietos atgimsta daugiau nei 35 tūkst. gerbėjų turinčiame asmeniniame tinklaraštyje „Vieškeliu dundant“. A. Alejūnaitė dirba skaitomiausios šalyje Kelionių rubrikos redaktore naujienų portale „15min“. 2020 m. ji pelnė Lietuvos metų keliautojos titulą, o 2022 m. jos tinklaraštis „Vieškeliu dundant“ buvo išrinktas pačiu sėkmingiausiu žiniasklaidos projektu, skatinančiu keliones į Lietuvą arba Lietuvoje. Viešoji biblioteka ir parodos autorė labai laukia Jūsų šiame susitikime!

A. Alejūnaitės informacija ir nuotrauka